U wenst uw bomen aan te bieden ?

Hier vindt U ons stappenplan...

Stap 1 : Persoonlijk Contact van A tot Z

Als (mede-)eigenaar van een perceel heeft u bomen die u wenst te verkopen. U contacteert COHOUT via telefoon of mail en dan maken wij een afspraak om samen te bomen te bezichtigen, de situatie in te schatten en het uit te voeren werk te bespreken. Uit ervaring weten we dat het ter plaatse komen steeds het beste is, zo kunnen we al veel van uw vragen beantwoorden en veel van uw zorgen wegnemen. Met meer dan 30 jaar ervaring is COHOUT als familiebedrijf ideaal geplaatst om bij te staan van A tot Z in de verkoop van uw bomen. Zo heeft u enkel nood aan 1 aanspreekpunt voor al uw vragen in de exploitatie van uw bomen.

Stap 2 : Akkoord

Nadat COHOUT de bomen gezien heeft en de situatie ingeschat, ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte. Deze kan nog persoonlijk besproken worden alvorens tot een akkoord te komen. Eens het wederzijds akkoord is opgesteld, zorgt COHOUT ervoor dat de nodige vergunningen bekomen worden alvorens de werken te beginnen. Zeer belangrijk is ook dat COHOUT samen met u de beste oplossing bekijkt om de werken uit te voeren en de bomen af te voeren. Wanneer is de beste periode om deze bomen te kappen? Waar beginnen we te werken? Via welke ingang kunnen onze machines het perceel het beste inkomen? Welke is de best weg vanuit uw perceel naar de harde weg, waar maken we het minste schade, waar gaat alles het vlotste, … ? Allemaal zaken die op het eerste zicht simpel te bespreken zijn, waar we achteraf geen problemen mee krijgen. Goede afspraken maken nog steeds goede vrienden.

Stap 3 : Exploitatie

Nadat het akkoord beklonken is, en de nodige vergunning in ons bezit, kunnen we de werken inplannen zoals overeengekomen bij de aankoop. De werken gebeuren in opdracht van COHOUT zoals met de eigenaar(s) besproken. De bomen worden gekapt, gekort en opgeladen. Het takhout wordt opgestapeld en versnipperd. Het perceel wordt volledig opgeruimd. Eventueel wordt het terrein ook geklepeld en plantklaar gemaakt. Dit alles wordt door COHOUT geregeld en opgevolgd zodat u als (mede-) eigenaar geen last hebt van de werken. Dankzij solide onderaannemers en een up-to-date machinepark slagen we er steeds weer in de eigenaar(s) van een perceel tevreden te stellen. Sinds meerdere jaren past COHOUT het Full Tree Use principe toe. Dit houdt in dat we elke boom zo goed mogelijk benutten. Zo gaat er niets verloren van een waardevol natuurlijk product. We realiseren ons steeds dat we respect moeten hebben voor de natuur. Het Full Tree Use principe is een Win-Win-Win situatie. U als (mede-) eigenaar bent zeker dat alles volledig wordt opgeruimd en er proper werk geleverd wordt, wij als COHOUT zijn zeker dat we de volledige boom gebruiken en de natuur is zeker dat er niet kwistig met haar grondstof wordt omgegaan.

Stap 4 : Nazorg

Indien gewenst kan COHOUT na het beëindigen van de exploitatie het perceel laten klepelen en plantklaar maken. We hebben ook de mogelijkheid om het perceel terug met jonge boompjes op te planten. Nadien kunnen we eveneens voor het jaarlijks onderhoud van de jonge boompjes zorgen. Zo bent u als (mede-)eigenaar volledig ontzorgt en kunt u uw kostbare tijd elders besteden.

Contact met ons.

Na het contacteren van Cohout zal er iemand langskomen om de bomen te meten en de kwaliteit te bepalen. Na het zorgvuldig controleren van deze factoren zal er een prijs worden bepaald voor het volledige perceel.Indien er een wederzijds akkoord is zullen er één of meerdere personen komen om de bomen te kappen. Dit hangt van de grootte van het perceel.Na het kappen van de bomen worden zij gestript en in de volledige lengte uit het perceel gesleept en verzameld.


We zorgen voor een volledige ontzorging van de eigenaar van A tot Z,

dit wil zeggen vanaf het idee om uw bomen te verkopen tot en met onderhoud van nieuwe bomen.

COHOUT zorgt voor alles.


Volg ons ook op :