U zoekt hout ?

Sinds 1983

Cohout NV bestaat sinds 1983 en is gevestigd te Nieuwerkerken (Limburg,België)

Het is de verderzetting van een tweede generatie houthandelaars, met een jaralange traditie en ervaring in het ontginnen van bossen en het verhandelen van bomen.

Vele jaren

Het resultaat van de jarenlange inzet van Ludo Colemont en zijin team is dat Cohout uitgegroeid is tot een van de belangrijkste leveranciers aan de eerst verwerkende houtindustrie.

Specialisatie

Naast het verhandelen van bomen, heeft Cohout zich ook weten te specialiseren in de handel van gezaagd hout. Enkele factoren die de gunstige ontwikkeling hebben mogelijk gemaakt, zijn ongetwijfeld de uitstekende samenwerking met verscheidene onderaannemers en de combinatie van een gunstige strategische ligging en goede transportfaciliteiten.

Bosbeheer

Ciohout is centraal gelegen in een gebied waar bosontginning nog steeds een enorme groei kent. Het verantwoord economisch bosbeheer zorgt ervoor dat er continue nieuwe voorraden ontginbaar hout ter beschikking staan. Cohout NV is gespecialiseerd in diverse populiervarieteiten, maar voorziet ook in de handeling van Beuk, Eik, Es, enz.

CohoutBookp3.pdf

Cohout is PEFC en FSC gecertifieerd

Cohout is PEFC- en FSC® gecertifieerd. Dit wil zeggen dat we bewezen hebben dat we aan ecologisch bosbeheer doen en toegewijd zijn om dit in de toekomst verder te zetten.

De levenscyclus van een boom.

De eerste stap in het kappen van bomen op een stuk grond is het verkrijgen van een vergunning voor het kappen van deze bomen. Het Ministerie van Leefmilieu handhaaft strenge maatregelen om een balans te behouden in de ecologische structuur in België.Na het verkrijgen van een vergunning, die kan worden aangevraagd door de boseigenaar of door Cohout, kunnen de bomen worden gekapt

Kwaliteitshout

Na het verzamelen van de bomen worden ze volgens kwaliteit op maat gesneden om daarna te worden verscheept naar een klant. Groteren takken worden versneden en gebruikt als brandhout. Dit kan door particulieren worden gekocht. De rest zal worden verhakseld om te dienen als voeding voor de bodem waarna er opnieuw boompjes op worden geplant.Onze bomen worden vervoerd via vrachtwagen, trein of containerschip in samenwerking met enkele vertrouwde transporteurs en onderaannemers

Cohout's core business

Cohout's core business bestaat uit 2 takken. Die van het gezaagde hout en die van de bosexploitatie en verhandeling van ruwe stammen. Op beide vlakken heeft Cohout al meerdere malen bewezen top kwaliteit te kunnen leveren. Cohout voert uit op internationaal niveau en is vele markten thuis.

Kwaliteit

Als houtverwerker is men voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van zijn grondstoffen. Cohout NV is door haar oog voor kwaliteit en haar jarenlange ervaring in het ontginnen van hout en verhandelen van verscheidene houtsoorten uitgegroeid tot een solide leverancier van hardhout.


Bosbeheer

Door de eigen bosexploitatie is Cohou t ideaal geplaatst om u een ruim assortiment gezaagd Europees hardhout aan te bieden. Al onze stammen worden reeds van in het bos zorgvuldig geselecteerd en gemeten.


Superieure kwaliteit

Cohout nodigt u graag uit in haar magazijn zodat u de superieure kwaliteit van onze producten kunt waarnemen. In eik en beuk hebben wij de meest voorkomende diktes steeds in voorraad, zowel op bool als gevierschaald. Om tegemoet te komen aan uw specifieke behoeften is een termijnplanning echter aangewezen. Cohout kan gepast leveren volgens uw wensen, zolang u die tijdig aan ons laat weten.

Bezoek ons magazijn

Indien u ons magazijn wenst te bezoeken of graag meer informatie betreffende ons gamma gezaagd hout wilt, kan u steeds terecht bij:

Bart Colemont

Mobile:

+32 474 43 54 28

E-mail:

bart@cohout.be


Volg ons ook op :